dissabte, 6 d’octubre del 2007

Preguntes sobre el Tema 1 de socials

Si quan estàs estudiant tens algun dubte, o si en acabar la classe encara hi ha alguna qüestió del tema de Socials que no t'ha quedat prou clara pots escriure-la aquí. Compartirem la teva pregunta i entre tots i totes hi buscarem una resposta. Per cert, reconeixeu qui va fer aquest tipus de mapa,oi?

7 comentaris:

Paula ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
marina ha dit...

Per què la longitud d’ un punt a un altre és el mateix si la Terra és geoide?


Científicament, els planetes van aparèixer pel Big Bang i es van refredar al girar sobre ells mateixos, però, com s’explica biblicament? ( La Biblia només explica la creació dde l’Univers i de la Terra, però, dels planetes no)

Pani ha dit...

Per què la longitud d’un punt a un altre és el mateix si la Terra és geoide?

Si preguntes si et refereixes a si un grau de longitud mesura el mateix que un grau de latitud, la resposta ha de ser que no, doncs la circumferència d'un meridià i de l'equador no és la mateixa, per tant, en dividir-la per 360 graus, no donarà el mateix. Ja em diràs què en penses.

Científicament, els planetes van aparèixer pel Big Bang i es van refredar al girar sobre ells mateixos, però, com s’explica biblicament? ( La Biblia només explica la creació dde l’Univers i de la Terra, però, dels planetes no)
L'explicació de la creació de la Terra basada es diu creacionisme. La ciència actual fa temps que ens ha explicat el Big Bang i moltes coses més que la Bíblia, quan va ser escrita, no ho podia explicar tenint en compte que anava dirigida a un poble de pastors sense massa coneixements científics en una època en què encara pensaven que la Terra era plana. Per tant, respecta la Bíblia, però estudia amb el llibre de Socials (i gràcies per preguntar).

marina ha dit...

Qui va descobrir el càlcul dels segles?

Sergio ha dit...

Què significa el canvi d'escala?
Perquè al llibre no surt

ruben ha dit...

Pani no es una pregunta bueno si que és una pregunta pero molt tonta... perque només hi ha preguntes del Tema 1? I dels altres temes no hi han preguntes?

Pani ha dit...

La resposta és senzilla, la mjoria d'alumnes no han fet massa cas d'aquesta forma de consulta, de manera que fins ara ha estat poc utilitzada per totes bandes des del tema 1. Els dubtes els acabava explicant a classe en particular.
Ara bé, anem a seguir amb els temes de geografia per si hi ha dubtes.
Gràcies per la consulta, que no era gens tonta, Rubén, al contrari, ha causat tan interès en mi que penso intentar fer reviure aquest sistema, a veure si aviat en feu alguna...
Salutacions